torstai 24. marraskuuta 2016

Paperilta ruutuun -lukuhaaste

Paljon on pohdintaa kirjoista ja elokuvista, paljon on pohdintaa siitä, kumpi onkaan parempi. Voimme kumpikin myöntää olevamme huonoja leffojen katsomisessa. TV-sarjojen katsominen ei myöskään pitkäjänteisyydessään suju, mutta usein kuitenkin jos liikkuvasta kuvasta innostumme, tuntuu innostuksen kohde useammin olevan sarja, kuin elokuva. Tiedämme kumpikin tässä olevan petrattavaa, sillä lukemisen ohella myös elokuvat ja sarjat ovat hyvä keino kuluttaa aikaa ja laajentaa ajatusmaailmaa.

Kuvaa saa halutessaan käyttää.

Nyt avaamme lukuhaasteen Paperilta ruutuun, joka ei koskekaan elokuvia, vaan tv-sarjoja, sekä tietysti kirjoja. Haasteen ideana on lukea kirja taikka kirjoja, joiden pohjalta on tehty tv-sarja TAI katsoa kirjaan/kirjasarjaan pohjautuvaa tv-ohjelmaa. Minisarjat käyvät myös.

Lisäys: TV-sarjoihin perustuvat kirjatkin käyvät, eli käy myös toisinpäin! 

Televisiosarjojahan on tehty vaikka minkälaisten kirjojen pohjalta, yhtenä esimerkkinä monet lastenkirjat. Haaste tarjoaa siis mahdollisuuden myös palata nostalgisiin meininkeihin lapsuuden suosikkisarjan parissa.

Osallistut haasteeseen lukemalla kirjan/katsomalla sarjaa ja tekemällä siitä postauksen. Voit myös tehdä yhteispostauksen tv-ohjelmasta ja kirjasta yhdessä, jos haluat. Voit siis postata myös vaikka vain ohjelmasta, lukematta kirjaa lainkaan. Haasteen lopuksi tee blogiisi kooste (viimeistään 30.5.) kaikista lukemistasi ja/tai katsomistasi joilla osallistut haasteeseen. Osallistumisaika on 1.12.2016-30.5.2017


Voit osallistua haasteeseen vaikkei sinulla olisikaan omaa blogia. Osallistua voit jättämällä kommenttisi tähän postaukseen ja kertomalla mitä luit/katselit. Voit myös kertoa omia mielipiteitäsi halutessasi. Kommentointi on vapaa, joten et tarvitse edes google-tiliä tähän osallistuaksesi.

Haasteen loputtua teemme blogiimme koonnin haasteesta, siihen osallistuneista blogeista ja kuinka monta kirjaa tähän luettiin ja mitä katseltiin. 

Paperilta ruutuun -lukuhaasteen lopuksi pidämme pienen arvonnan. Arvonnan kohde on meillekin vielä yllätys, jotain haasteen aihealueeseen liittyvää kuitenkin.

Haasteen aikana voit myös päivittää somea käyttäen hastagia #paperiltaruutuun, niin halutessasi. Ilmoittauduthan haasteeseen postauksen kommenteissa. Lisäämme tähän listan haasteeseen osallistuvista blogeista.

Mukana haasteessa:
Katvealue
Mummo matkalla
CARRY ON READING
Jokken kirjanurkka
Kirjojen pyörteissä
Kartanon kruunaamaton lukija
Vinopino kirjoja
Kirja vieköön!
Hurja Hassu Lukija
Kirjahilla
Luku/katseluvinkkejä
Piper Kerman: Orange is the new black Sara Shepard: Valehtelevat viettelijät Jeff Lindsay: Dexterin pimeät unet (Dexter) Tove Jansson: Muumi-romaanit (Muumilaakson tarinoita) George R. R. Martin: Tulen ja jään laulu (Game of Thrones) Lewis Carroll: Liisa Ihmemaassa Thomas Harris: Punainen lohikäärme & Hannibal (Hannibal) Charlaine Harris: Sookie Stackhouse (True Blood) Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes -romaanit (Useita eri sarjoja)
Candace Bushnell: Sinkkuelämää
Michael Bond: Karhuherra Paddington -kirjat (Karhuherra Paddington)
Leena Lehtolainen: Maria Kallio -dekkarit (Rikospoliisi Maria Kallio)
Laura Ingalls Wilder: Pieni talo preerialla -kirjasarja (Pieni talo preerialla)
Anna-Leena Härkönen: Häräntappoase

50 kommenttia:

  1. Oe voe. Mulla on menossa jo aika monta haastetta, mutta kai tähänkin täytyy ängetä mukaan. Olen nimittäin parhaillaan lukemassa Peter Loveseyn dekkarisarjaa josta on aikoinaan tehty myös TV-sarja. TV-sovitusta en ole nähnyt, mutta dekkarit olen lukenut jo useampaan kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että lähdet mukaan. Meilläkin on muutama haaste tässä työn alla, mutta pitihän se omakin lusikka sotkea lukuhaastesoppaan mukaan. :D Tsemppiä haasteeseen! Ja tietty niihin muihinkin sellaisiin. :)

      Poista
  2. Hauska idea! Melko tuoreesti, 18.11. postattuna on Ian Rankinin "Toisen miehen haudassa". Komisario Rebus on myös pyörinyt TV-sarjana pääosassa maanmainio Ken Stott.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mielenkiintoista, täytyykin kurkata postauksesi huolella, jos vaikka saataisiin dekkareitakin luettua... Ne on meillä aikamoisessa paitsiossa lukulistalla.

      Poista
  3. Oi että mikä idea! Olen mukana.
    Jos sitä nyt saisin luettua (ja vaikka vielä katsoakin!!) Poldarkin :-D
    && sen vielä kysäisen, että eihän haittaa jos lainaan kuvaa ja laitan sen tuonne blogini reunaan itseäni muistuttamaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kivaa että lähit mukaan! Ja joo, kuvaa saa käyttää vapaasti. Voisinkin lisätä sen tuohon postaukseen, hyvä kun kysyit. :)

      Poista
  4. Tähän varmaan saan muutaman osuman, eli osallistun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kooste löytyy täältä:
      http://jokkenrunot.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuun-lukuhaasteen-koonti.html

      Poista
  5. Kirjoista tehdyt sarjat/leffat on parhaita (ainakin yleensä). :D Mukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, mahtavaa. :) Toivottavasti mieleistä lukemista löytyy haasteeseen.

      Poista
    2. Tässä on mun koontipostaus: http://kirjojenpyorteissa.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuun-haaste-mita-tuli.html

      Kiva haaste! :)

      Poista
  6. Täytyypä harkita, vielä en uskalla lupautua mukaan. Katson aika laiskasti telkusta yhtään mitään ja silloin kun katson, niin yleensä niitä vakisarjoja ja joskus muutamaa talk showta.

    Mutta toisaalta yhden osuman saisi helposti: nimittäin Walking Dead tv-sarja perustuu Kirkmanin samannimiseen sarjakuvaan. Minulla on pari sarjakuvaa hyllyssäni, mutta niitähän on ilmestynyt ihan tuhottomasti. Uusia jaksoja säästellään jouluksi: meillä on jouluperinteenä vetää Walking Dead -putki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään sutki tohon listaan, osallistut sitten jos ehdit. :) Walking deadista saisi kyllä hyvän osuman ja riittää siihen vaikka yksikin sarjakuva, ettei niitä kaikkia tarvitse tähän kahlata. Kuulostaa hyvältä perinteeltä!

      Poista
  7. Oon kyllä TV-sarjojen suurkuluttaja :D joten mukana ollaan! :)

    VastaaPoista
  8. Onpa kiva haaste! Katson teeveetä vähän, sarjoja tuskin lainkaan, mutta pidän mielessä jos sattuu kohdalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Lisään sut tuohon listaan, osallistut sitten jos jotain haasteeseen sopivaa lukemista löytyy, ja jos ehdit.

      Poista
  9. Mukana ollaan! Minulla onkin menossa juuri Poldarkin toinen osa kirjana ja keksin jo tähän heti pari muutakin ehdokasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa! Poldark onkin meille uusi tuttavuus, mutta on noussut tässä jo pari kertaa esiin, joten pitääpä tutustua itsekin. :D

      Poista
    2. Koonti löytyy täältä:
      http://hh-lukija.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuun-haastekoonti.html

      Poista
  10. Hauska haaste, mukana! En juuri katso telkkaria, mutta jospa sopiva kirja tulisi silti vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mukavaa että lähdit mukaan! Toivottavasti joku kiinnostava kirja löytyy. :) Meilläkin tuo telkkarin katsominen on tosi harvinaista puuhaa, lähinnä ollaan käytetty Netflixiä, mutta vaikka aikaakin olisi, se jää aina vähälle. Jos vaikka tän oman haasteen myötä innostuisi.

      Poista
  11. Kuulostaa kiinnostavalta! :) Käykö tähän myös sellaiset kirjat, jotka on tehty tv-sarjan pohjalta eikä päinvastoin? Täytyy tuumia josko lähtisin mukaan - niin voi käydä vahingossakin - mutta yritän kumminkin pitää lukemiseni avoimena ja siksi nykyään en juurikaan haasteisiin osallistu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, no miksei! Voisin itseasiassa lisäillä vaikka huomenissa tuohon kuvaukseen, että tottakai se käy noinkin. En tullut ajatelleeksi, kun onhan se harvinaisempaa noin päin. Kiitos vinkkauksesta ja toivottavasti jotain kivaa luettavaa sattuu eteen. Noinhan se pitääkin, ei pidä liikaa mennä haasteiden mukaan vaan tietty lukea sitä mikä kiinnostaa. Lisäilen sut tohon listalle, mutta ei tästä kannata mitään stressiä ottaa. :)
      Tiia

      Poista
  12. Tämäpä hauska haaste, voisin osallistua! :) Jos se vaikka kannustaisi minua katsomaan pitkästä aikaa lempparisarjoja - osa kun niistä löytyy vielä dvd:näkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mukavaa että lähdit mukaan. Me käytiin tossa vähän aika sitten meiän dvd:t läpi ja osa lens kyllä mäjelle kun oli jotain sarjoja joita ei varmasti koskaan tulla katsomaan. :D Tosi vähän noita tulee fyysisesti omistettua edes, kun on Netflix ja muut.

      Poista
  13. Lähden mukaan, enköhän jotain keksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hienoa! Lisäilen sut listaan kohta kunhan ennätän. :)

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa :) Toivottavasti keksit jotain kivaa lukemista tähän!

      Poista
  15. Mulla onkin jo muutama leffakirja jonossa, joten mukana ollaan!
    http://bibliofiilinpaivaunia.wordpress.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sulla tuli vain typo, mutta tosiaan tämä ei ole leffa- vaan telkkarisarja -haaste :) Lisäilen sut listaan kunhan ehdin.

      Poista
  16. Mukana! Dexterit ainakin kiinnostaa, koska sarja on yksi suosikeistani. Kelpaako muuten minisarjat mukaan? Ne ovat hassusti leffan ja kokopitkän sarjan välimaastossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minisarjat käy. Lisäilen sen tuohon postaukseen ja blogisi myös kunhan ehdin. :)

      Poista
  17. Olen hidas, mutta vielä varmaankin ehtii mukaan. Keskityn science fiction/fantasia-tarjontaan.

    VastaaPoista
  18. Ilmoittaudun tähän mukaan mattimyöhäsenä. Olen jo lukenut pari tähän sopivaa, ja postauksiakin pitäisi piakkoin tulla blogiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kivaa! Lisäilen sut listaan. :)

      Poista
    2. Kiitos haasteesta! Koontini löytyy täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2017/05/paperilta-ruutuun-haasteen-koonti.html

      Poista
  19. Voisin osallistua sarjojen suurkuluttajana.

    VastaaPoista
  20. Mukana haasteessa. Tämä vaikuttaa kivalta, ja mielessä on jo pari haasteeseen sopivaa kirjaa. :)

    VastaaPoista
  21. Sainhan minä onneksi jotain aikaiseksi :)
    http://sivusivultakirjablogi.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuunpretty-little-liars.html

    VastaaPoista
  22. Hei, tässä on koontia haasteesta!
    https://bibliofiilinpaivaunia.wordpress.com/2017/05/30/paperilta-ruutuun-lukuhaasteen-koonti/

    VastaaPoista
  23. Minun kooste haasteesta Taikakirjaimissa: http://taikakirjaimet.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuun-lukuhaasteen-kooste.html. Oli kiva haaste! Kiitos.

    VastaaPoista
  24. Kiitos haasteesta, täällä lyhyt koosteeni: http://elegiakirjat.blogspot.fi/2017/05/paperilta-ruutuun-haastekoonti.html

    VastaaPoista
  25. Kiitos haasteesta! :) Minun osaltani haaste meni vähän pipariksi, sillä opiskelu- ja työkiireiden takia sain luettua vain yhden kirjan, nimittäin Jennifer Worthin Hakekaa kätilön toisen osan (http://cillainwonderland.blogspot.fi/2017/05/jennifer-worth-hakekaa-katilo-kaupungin.html). Lukulistalla on kuitenkin tähän haasteeseen sopivia kirjoja, joten ajattelin jatkaa haasteen teemaa, vaikka haaste virallisesti loppuikin jo.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina päivää!